Vanlige spørsmål relatert til smålån

Flere og flere aktører har de siste årene kommet på markedet med tilbud om smålån, og Eika er en av disse. Hos dem kan man søke om smålån og andre lån når man har behov for det. Et smålån kan være praktisk om man trenger penger til noe der og da, uansett hva man trenger pengene til.

Man kan omtrent velge og vrake mellom banker og låneaktører nå for tiden. De konkurrerer mot hverandre om å få lånekundene, og man gjør lurt i å sjekke opp flere forskjellige aktører før man søker om lån hos noen. Man kan også benytte seg av sider som søker for en, da legges søknaden inn til flere banker.

Praktisk smålån

Når man plutselig trenger penger til ny vaskemaskin, en akutt veterinærtime eller ny jakke til barnet, kan et smålån være praktisk å benytte seg av. Når man får et smålån står man fritt til å bruke pengene på det man ønsker, og man får som regel pengene på konto uten altfor lang ventetid. Spargo Finans er verdt å sjekke ut.

Selv om smålån fra Entercard og lignende er praktiske, bør man tenke seg nøye om og være sikker på at man er i stand til å betjene det lånet man tar. Ofte brukes smålån når man får uforutsette utgifter, som for eksempel om man trenger ny varmtvannsbereder, sykkel, nytt yttertøy til barna eller når vaskemaskinen har takket fint for seg.

Kriterier for å få smålån

Flere aktører tilbyr smålån uten at man stiller med sikkerhet. Det kan være lurt å sjekke hvilke tilbud de forskjellige bankene har og hvilke priser de opererer med. Som regel er smålån dyrere enn for eksempel boliglån og billån, men de betales til gjengjeld mye raskere ned. Man kan ofte være med på å bestemme løpetiden på lånet.

For å få lån kreves det imidlertid noen ting av den som søker. For eksempel må søkeren være norsk statsborger, over 18 år og ha fast inntekt og en ellers stabil økonomi. Selv om det ikke stilles krav til noen form for sikkerhet, er disse kriteriene noe man må oppfylle. Gjør man det, kan man stort sett få lån.

Hvor man kan få smålån

De fleste banker tilbyr smålån til sine kunder. Utenom disse finnes det i tillegg mange låneaktører på markedet, og disse konkurrerer gjerne om kundene. Det som er verdt å merke seg er at disse lånene kan bli dyre om man ikke velger det riktige lånet og den banken eller låneinstitusjonen som har det beste tilbudet.

Man kan bruke smålån til hva man ønsker, og det er både praktisk når man plutselig trenger penger til noe uforutsett. Man bør unngå å låne mer enn man trenger. Da kommer man best ut av det, og man setter seg ikke i unødvendig stor gjeld. En grei regel er å på forhånd vite akkurat hvor mye man trenger.

Ulike aktører

Både vanlige banker og andre lånetilbydere gir lån til det norske folk. Det har etter hvert dukket opp så mange at det kan være vanskelig å få oversikt over dem, og det kan være vanskelig å velge ut noen i mylderet av aktører. En grei ting å gjøre da er å sjekke opp hva de forskjellige aktørene kan tilby.

De fleste har online skjemaer som man enkelt fyller ut, og med mindre banken trenger noen ekstra opplysninger får man som regel svar på søknaden veldig raskt. Noen ganger trenger man å levere inn tilleggsopplysninger, og da får man beskjed om dette av den aktøren man har søkt lån hos. Når man har sendt inn disse, får man raskt svar.

Oppsummering smålån

  • Smålån er praktiske når man trenger penger til uforutsette utgifter
  • Man kan få smålån på dagen
  • Det kreves ofte ikke sikkerhet for å få smålån
  • Man må ha ordnet økonomi

Når man plutselig trenger penger til noe uforutsett, eller det dukker opp et tilbud på noe man trenger, kan et smålån være en grei løsning. Den kan brukes som delfinansiering om man mangler noe penger til ferien som er nært forestående, eller om man må ha ny vaskemaskin. De fleste banker tilbyr smålån til voksne mennesker med ordnet økonomi.

Share